SLOBODNA ZONA

Dvanaesti filmski festival "Slobodna zona" biće otvoren u četvrtak, 10. novembra, u 20 sati, u bioskopu "Vilin Grad". Ovogodišnji festival će otvoriti film "Neruda", čileanskog reditelja Pabla Laraine.

Najpoznatiji čileanski pesnik, diplomata i Nobelovac Pablo Neruda, centralna je figura novog Larainovog filma, premijerno prikazanog na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu. Anti-biografsko delo, kako ga reditelj opisuje, smešteno je u 1948. godinu u kojoj senator Neruda, zbog javnog i oštrog protivljenja tadašnjem predsedniku Gabrijelu Gonzalesu Videli, po prvi put postaje zvanični državni neprijatelj.

Pored ovog ostvarenja, na repertoaru "Vilinog Grada", a u okviru Slobodne Zone, biće prikazana još tri filmska ostvarenja. U petak, 11. novembra, na repertoaru je film "Yo Yo Ma Muzika stranaca", u subotu ostvarenje "Sing street", a u nedelju, 13. novembra, film "Patrijarh". Početak ovih projekcija je u 18 sati i 30 minuta. 

Nakon svečanog otvaranja u “Vilinom Gradu”, svake naredne večeri u toku trajanja festivala, do 16. novembra, filmovi će biti prikazivani i u Niškom kulturnom centru od 19 i 21 čas. 
Program festivala "Slobodna zona" za Niški kulturni centar možete pogldati ovde.

Ulaznice su u prodaji.