PREMIJERA FILMA INDIJANA DŽONS I ARTEFAKT SUDBINE 28. JUNA

Harison Ford se vratio ulozi legendarnog heroja arheologa u petom i kako je najavljeno poslednjem nastavaku kultne franšize.

Premijera filma "Indijana Džouns i artefakt sudbine" održaće se 28. juna u bioskopu Vilin Grad u 19h.

Sve posetioce očekuju pokloni u saradnji sa  partnerom “Pepsi Srbja”.

Ulaznice su u prodaji na blagajni bioskopa Vilin Grad.

 

Od istaknutog reditelja Džejmsa Mangolda ("Hod po ivici", "Logan") stiže poslednje poglavlje sage o jednom od najvećih filmskih heroja.

Film "Indijana Džons i artefakt sudbine" sa Harisonom Fordom u glavnoj ulozi premijerno će biti prikazan u sredu 28. juna bioskopima Cine Grand Delta Planet i Vilin Grad, nakon čega će se naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji, a uoči premijere podesćamo se predhodnih avantura čuvenog arheologa.

 

Prvi film o Indijani Džouns, "Otimači izgubljenog kovčega" nastao je 1981. godine i već tada stekao veliku svetsku pažnju o čemu i govore četiri osvojene nagrade Oskar među kojima i nagrada za najbolje vizuelne efekte. Indijana Džouns koga tumači Harison Ford zadužen je od strane američke specijalne jedinice vojske da uđe u trag neprocenjivom komadu koji je ključ za lociranje Zavetnog kovčega. Prvi film o harizmatičnom i šarmantnom arheologu, kao i sledeća dva, režirao je jedan od najboljih holivudskih sineasta, Stiven Spilberg.

 

Tri godine kasnije nastao je drugi deo franšize „Indijana Džouns i ukleti hram”. I ovaj film je nagrađen Oskarom u kategoriji za specijalne efekte, a profesor Indijana Džouns, pevačica Vili Skot i dvanaestogodišnji dečak Šort Raund sticajem okolnosti završavaju u jednom seocetu koje je snašlo gladovanje i koje krivi sebe za gubitak tri mistična kamena kao artefaktima sreće. Indijana se zaklinje da će im vratiti vredno kamenje što ga dovodi licem u lice sa smrtonosnim kultom.

 

Treći nastavak o Indijani Džouns „Poslednji krstaški pohod” iz 1989. godine uz Harisona Forda dovodi još jedno svetsko lice filma, Šona Konerija kao Džouns Senior, Indijaninog oca. Indijanini neprijatelji su se vratili i kidnapovali njegovog oca tokom svojih pokušaja da pronađu Sveti gral. Prateći trag od Amerike i Venecije do pustinje srednjeg Istoka, sav je teret na Indijani da spase svoga oca, da spase Gral i da spase dan u neprekidnoj akciji.

 

Možda se činilo da je Poslenji krstaški pohod poslenji nastavak o Indijani Džouns, sve do 2008. godine kada je snimljen četvrti deo „Kraljevstvo kristalne lobanje” u kom poznati arheolog traga za Kristalnom lobanjom koju su vanzemaljci ostavili na Zemlji.

 

Nema sumnje da Indijana Džons ostaje jedan od najvoljenijih likova koji su ikada bili na platnu. Iako se činilo da se profesor penzionisao i rešio da vodi miran život, nevolje koje se javljaju u petom  nastavku, ponovo bude u njemu nezaustavljivog avanturistu. 

 

REZERVACIJA ULAZNICA