O bioskopu

„Vilin Grad“ je najsavremeniji bioskop u Nišu u kome možete pogledati najnovije 2D i 3D filmove.

Otvoren je 18. aprila 2012. godine, nalazi se u glavnoj šetačkoj ulici u centru grada i ima dve bioskopske sale opremljene najnovijom digitalnom tehnologijom. Obe bioskopske sale omogućiće gledaocima pravi užitak gledanja filma sa Real D sistemom za 3D projekcije, srebrnim platnima i profesionalnim Dolby ozvučenjem, koji obezbeđuju visok kvalitet slike i zvuka.

Bioskop „Vilin Grad“ je osavremenjen najnovijim modelom Barco 4K HFR projektora, koji pomera granice kvaliteta slike na tržištu profesionalne bioskopske opreme na viši nivo.
4K HFR (high frame rate) predstavlja najnoviji standard za reprodukciju slike u visokoj rezoluciji.
Poredjenja radi, 4K rezolucija (4096x2160piksela) nudi 4 puta veću gustinu piksela u odnosu na trenutno najrasprostranjeniji 2K standard (2048x1080piksela) što znači 4 puta više detalja i daleko veći kontrast.

Real D je najrasprostranjeniji sistem za 3D projekcije u svetu, zahvaljujući kvalitetu slike koju obezbeđuje i udobnosti 3D naočara. Real D naočare izgledaju kao naočare za sunce – lagane su, mogu se nositi preko naočara za vid i recikliraju se nakon upotrebe. Pored standardne veličine naočara, postoji i veličina za decu, koja će im omogućiti poseban doživljan omiljenih 3D filmova.

Posetioci se mogu počastiti kokicama, grickalicama, slatkišima i pićem koje se može kupiti na blagajni bioskopa.

Svakog četvrtka bioskop “Vilin Grad” nudi novi repertoar, a radno vreme bioskopa je:

  • radni dani: 12:00 – 01:00
  • vikendom i praznicima: 10:00 – 01:00