12. Dečiji filmski festival - KIDS FEST

Da li ste spremni da filmujete u ritmu sreće? Zanima vas šta su organizatori spremili za jedini filmski festival posvećen najmlađoj publici?

Odgovore na ova i druga pitanja o uzbudljivom dečijem svetu otkrijte na najpopularnijem festivalu zabave – Dečijem filmskom festivalu KIDS FESTU, koji se ove godine održava od 24. do 30. oktobra u bioskopu Vilin Grad, pod sloganom Filmujmo u ritmu sreće! Osim u Nišu, festival se ogranizuje i u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i u još 30-tak gradova širom Srbije.

Najmlađi ljubitelji sedme umetnosti biće u prilici da gledaju zanimljive filmske premijere animiranih, igranih i dokumentarnih filmova iz Švajcarske, Amerike, Francuske, Belgije, Češke, Holandije… Veći deo ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a na KIDS FESTU naći će se sinhronizovani na srpski jezik.

Ove godine raznovrsan program od 20 ostvarenja je podeljen u dve celine: KIDS Arena (do 12 godina) i TEEN Arena (12-16 godina).

Najmlađi će moći da uživaju u filmovima KIDS Arene, gde si svi naslovi sinhronizovan na srpski jezik. KIDS Arena će u svojoj ponudi imati 3D film „Snupi i Čarli Braun – Film o klinjama“, 2D filmove „Čudovištance Moli“, „Pat i Mat“  i druge.

Kao i svake godine, program KIDS Arene nudi ostvarenja iz celog sveta, poput koreanskog filma „World of us“, dokumentarca „Voyage of time“, 3D filmova „Kung fu Panda 3“ i „Ledeno doba: Veliki udar“, kao i film „Trolovi“ koji će premijerno i ekskluzivno biti prikazan na 12. Kids festu.

Novouspostavljen program TEEN Arena namenjen je uzrastu od 12 do 16 godina, a tu će se naći filmovi poput „Dom gospođice Peregrin za Čudnovatu decu“, „Avril i neverovatni svet“ i drugi.

Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FESTU se nisu menjale, pa će i ove godine biti veoma pristupačne, posebno za grupne posete. Sve informacije o ulaznicama, terminima i organizovanim posetama možete naći na sajtu bioskopa Vilin Grad.   

Pozivamo vas da i ove godine budete deo čudesnog dečijeg filmskog sveta!